v-norvegiyi-ta-ugorschini-pidtverdili-pershi-vipadki-zarazhennya-vispoyu-mavp

В Норвегії та Угорщині підтвердили перші випадки зараження віспою мавп

 • 150018 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Угорщина та Норвегія у вівторок підтвердили перші випадки мавпячої віспи. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Пацієнт в Угорщині — 38-річний чоловік, і органи охорони здоров'я все ще з'ясовують, чи виїжджав він за кордон.

Інфікований норвежець нещодавно виїжджав за кордон, і цей випадок пов'язаний із спалахом, що триває в Європі, заявив у вівторок Інститут громадської охорони здоров'я (FHI).

Тим часом, Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що поки що неясно, чи можна повністю стримати поширення віспи мавп, додавши, що її мета полягає в тому, щоб стримати спалах, зупинивши передачу вірусу від людини до людини максимально можливою мірою.

Доповнення

Понад 20 країн, які не є ендемічними для віспи мавп, повідомили про спалахи вірусного захворювання, при цьому понад 300 підтверджених або підозрюваних інфекцій виявлено переважно в Європі.

Британські органи охорони здоров'я рекомендують людям із симптомами мавпячої віспи утримуватись від статевих контактів, оскільки в країні зареєстровано 179 підтверджених випадків захворювання.

Керівництво рекомендує тим, хто був інфікований мавпою віспою, використовувати засоби контрацепції протягом як мінімум восьми тижнів після того, як інфекція піде на спад.

Українські Національні Новини

Здоров'я