v-novinskiy-zustrivsya-z-chlenom-britanskogo-parlamentskogo-komitetu-z-pitan-brexit

В.Новинський зустрівся з членом британського парламентського комітету з питань Brexit

 • 3662 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Лідер "Опозиційного блоку" Вадим Новінський провів зустріч з депутатом Палати громад парламенту Великобританії Джоном Уіттінгдейлом, передає УНН.

Мета візиту Уіттінгдейла в Україні - зустрічі з представниками українського парламенту і уряду, експертами, громадськими діячами, щоб розповісти про цілі Brexit, і як досвід Великобританії може бути застосовний в Україні.
Новинський і Уіттінгдейл прийшли до єдиної думки, що Україна не повинна замикатися на євроінтеграційних процесах, а дивитися ширше на свої економічні інтереси, які пов'язані в тому числі з ринками Росії, СНД та інших країн.

"Повинен бути прагматичний підхід у вибудовуванні зовнішньої політики і економічної стратегії. Союзи заради спілок - це доля популістів. Ми повинні практично "на калькуляторі" вважати ефект від того чи іншого зовнішньополітичного угоди і керуватися інтересами виключно українців ", - зазначив Вадим Новинський на зустрічі зі своїм британським колегою.

Також британський і український парламентарії обговорили порушення прав опозиції. Джоном Уіттінгдейлом зазначив, що в Британії опозиція захищена сильніше влади, в тому числі депутатською недоторканністю. "Члени парламенту Великобританії, найстарішого в світі, не можуть бути заарештовані або засуджені протягом усього мандата. У той же час, законодавці можуть вільно висловлювати свою думку, не побоюючись судового переслідування ", підкреслив член британського парламенту.

Джон Уіттінгдейл - депутат Палати громад Парламенту Великобританії. Колишній голова міжпартійної групи зі зв'язків з Україною, активно цікавиться українськими питаннями. Раніше був політичним радником Прем'єр-міністра Маргарет Тетчер і працював Міністром культури, медіа та спорту в уряді Девіда Кемерона. Був одним з 6 міністрів - прихильників виходу Великобританії з ЄС. Зараз він входить до парламентського комітету з питання виходу з ЄС.

Українські Національні Новини

Політика