v-noviy-kakhovtsi-okupanti-pograbuvali-kartinnu-galereyu-imeni-gavdzinskogo

В Новій Каховці окупанти пограбували картинну галерею імені Гавдзинського

 • 239987 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. В Новій Каховці Херсонської області російські загарбники пограбували картинну галерею імені Альбіна Гавдзинського. Вони масово вивозили художні фонди, а саме твори живопису, графіки та скульптури, повідомляє УНН з посиланням на сторінку Новокаховської міської територіальної громади у Facebook.

Цитата

"Вчора, 1 листопада, з тимчасово окупованої Нової Каховки прийшла звістка про те, що з картинної галереї масово вивозилися художні фонди: твори живопису, графіки, скульптури. Цей акт мародерства став продовженням масових грабунків російськими окупантами закладів культури, медицини та інших установ міста Херсон та Херсонської області після оголошення окупаційною владою евакуації населення через ймовірний контрнаступ Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що картинна галерея була візитівкою Нової Каховки, її художні фонди нараховували понад 1200 експонатів, серед яких унікальна колекція з 297 творів живопису та графіки Альбіна Гавдзинського, колекція офортів народного художника України Василя Мироненка, колекція ілюстрацій народного художника України Валентина Литвиненка.

За даним фактом Виконавчим комітетом Новокаховської міської ради готується офіційне звернення до відповідних правоохоронних органів про вчинення злочину, повідомили на сторінці громади.

Нагадаємо

Російські окупанти покидають правобережну частину Херсонщини, грабуючи музеї та підприємства.

Зокрема, загарбники, тікаючи з Херсону, забрали із собою пам'ятники Суворову та Ушакову. Міністр культури України Олександр Ткаченко назвав це черговим "жестом доброї волі" росіян.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Дочці ексміністра оборони Лебедєва повідомила про підозру

     • 345093 переглядiв