v-o-ministra-energetiki-zaklikala-vr-zakonodavcho-zakripiti-znizhennya-zelenogo-tarifu

В.о. міністра енергетики закликала ВР законодавчо закріпити зниження "зеленого" тарифу

 • 14348 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. В.о. міністра енергетики Ольга Буславець закликала народних депутатів підтримати зареєстрований законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії", повідомляє УНН з посиланням на прес-службу відомства.

За її словами, цей законопроект допоможе стабілізувати галузь у частині маневрових потужностей і дати нові стимули для розвитку "зеленої" енергетики.

"Закликаю народних депутатів оперативно розглянути законопроект, оскільки він дасть змогу стабілізувати галузь.

Виробники і інвестори ВДЕ отримають визначеність у своїй подальшій діяльності: зокрема, що стосується розрахунків за кредитами.

В свою чергу, держава отримує механізм реструктуризації боргу, що виник у ДП "Гарантований покупець" (на сьогодні це близько 14 млрд грн). Новий механізм підтримки "зеленої" енергетики визначає чіткі умови подальшого функціонування ринку", - зазначила Буславець.

Законопроект, розроблений міністерством для імплементації умов Меморандуму про взаєморозуміння між виробниками і інвесторами ВДЕ та Урядом, у понеділок було зареєстровано у парламенті та передано на розгляд до комітетів Верховної Ради.

Документ передбачає зниження "зеленого" тарифу, закріплення умов реструктуризації боргу ДП "Гарантований покупець" перед виробниками електроенергії, встановлення відповідальності виробників за небаланси, впровадження "зелених" аукціонів, розповіли у Міненерго.

Нагадаємо, експерти позитивно оцінили меморандум уряду з виробниками "зеленої" енергетики.

Українські Національні Новини

Економіка