v-oask-oskarzhuyut-rishennya-kabminu-pro-vstanovlennya-4-rivniv-epidnebezpeki

В ОАСК оскаржують рішення Кабміну про встановлення 4 рівнів епіднебезпеки

 • 12368 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. В Окружному адміністративному суді Києва Івано-Франківська міська рада оскаржує встановлення урядом "зеленого", "жовтого", "помаранчевого", "червоного" рівнів епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправними та нечинними певні пункти постанови Кабінету Міністрів України №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зокрема, мова йде про пункт 1-36 даної постанови, зокрема, і щодо встановлення "зеленого", "жовтого", "помаранчевого", "червоного" рівнів епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19. Також відповідною постановою визначено низку заборон у залежності від встановлення рівня епіднебезпеки.

"Позивачем у даному позові зазначена Івано-Франківська міська рада. Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, Івано-Франківськ планує відкрити школи та дитячі садочки з 14 вересня попри те, що за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій місто віднесено до "червоної зони" епідеміологічної небезпеки.

Українські Національні Новини

Політика