v-obsye-gotovi-dopomogti-mirotvortsyam-oon-na-donbasi

В ОБСЄ готові допомогти миротворцям ООН на Донбасі

 • 8712 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка проводить спеціальну моніторингову місію (СММ) на Сході України, готові надати допомогу на місцях у разі прийняття рішення про розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву чинного голови ОБСЄ Мирослава Лайчака, яку він зробив під час прес-конференції в Австрії. 

“Я обговорював з генеральним секретарем ООН це питання. Також я буду звітувати в Раді Безпеки через декілька тижнів... Якщо буде рішення про розгортання такої місії, то в ОБСЄ готові використати свій досвід на місцях для надання такої підтримки”, — сказав він журналістам.

Зокрема, голова ОБСЄ зазначив, що питання щодо розгортання миротворчої місії краще направити до ООН.

“Це питання обговорювалося, згадувалося, але воно не знаходиться зараз офіційно на порядку денному Раді Безпеки. Зараз немає що коментувати. Але ми спостерігаємо за розвитком ситуації в цілому”, — повідомив Лайчак.

Як повідомляв УНН, збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують перешкоджати діяльності СММ ОБСЄ на Донбасі: вони забороняють спостерігачам здійснювати моніторинг та потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території.

Українські Національні Новини

Політика