v-obsye-vidzvituvali-pro-pochatok-protsesu-rozvedennya-sil-bilya-zolotogo

В ОБСЄ відзвітували про початок процесу розведення сил біля Золотого

 • 11010 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Команда ОБСЄ 29 жовтня зафіксувала початок процесу відводу сил і засобів на ділянці розведення у районі Золотого. Про це йдеться у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, інформує УНН.

Згідно документу, першою відводити війська від Золотого розпочала українська сторона. ЗСУ і бойовики випустили спочатку білі, а після цього зелені сигнальні ракети після полудня, після чого процес розведення офіційно розпочався.

"Перебуваючи приблизно за 100 м на північний захід від залізничного моста та на південному краї ділянки розведення, спостерігачі бачили, як Збройні сили України та збройні формування запустили білі сигнальні ракети о 12:00 та о 12:03 відповідно на позначення їхньої готовності до розведення. Перебуваючи у тому ж місці, команди Місії бачили 2 зелені сигнальні ракети: запущену Збройними силами України та запущену збройними формуваннями (о 12:15 та о 12:17 відповідно) на позначення початку процесу розведення", - йдеться у повідомленні.

Спостерігачі також відмітили, що у той же день, близько 13:00, у північній частині Золотого працівники місії помітили 3 військові вантажівки ЗСУ з 15-а військовими, які покидали ділянку розведення.

Надалі моніторингова місія відзначила, що терористи так само почали відвід своїх формувань від Золотого.

"О 14:17 спостерігачі бачили, як 6 членів збройних формувань на борту вантажівки разом зі своєю зброєю (автоматами типу АК) прямували на південь у напрямку населеного пункту Первомайськ (непідконтрольний урядові, 58 км на захід від Луганська) від блокпоста збройних формувань на південному краї ділянки розведення", - відмітили в ОБСЄ.

Також у звіті повідомили, що через безпілотник спостерігачі ОБСЄ помітили 100 протитанкових мін поблизу територій розведення військ, місце яких було позначене відповідними знаками.

Як повідомлялося раніше, процес розведення сил біля Золотого триватиме до 30 діб, передають у штабі ООС. Силовики заявили, що процес розведення сил і засобів біля Золотого-4 на Луганщині триватиме такий строк через демонтаж оборонно-фортифікаційних укріплень.

Українські Національні Новини

Політика