v-obsye-zagubilis-listi-ukrayinskim-zaruchnikam-v-ordlo

В ОБСЄ "загубились" листи українським заручникам в ОРДЛО

 • 9548 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Координатору гуманітарної групи ОБСЄ Тоні Фрішу родини передали листи для заручників у тюрмах окупованого Луганська і Донецька, з проханням - передати їх і привезти відповіді. Питання щодо листів українська сторона піднімала сьогодні на гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Чіткої відповіді вона так і не отримала, заявила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає УНН.

"Напередодні візиту координатора гуманітарної групи ОБСЄ Тоні Фріша до тюрем окупованого Луганська і Донецька, родини заручників передали йому звернення з проханням вирішити питання телефонного дзвінка і листів. Також дали йому листи заручникам з проханням - передати і, головне, привезти відповіді", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що, крім того, кілька тижнів тому родини намагалися передати листи заручникам через представника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, який теж відвідував окуповані території.

"Сьогодні представники України в гуманітарній групі запитали європейських дипломатів, чи вдалося їм передати листи і де відповіді. Й почули щось дуже невпевнене, мовляв , листи передали МКЧХ, а чи дійшли вони до хлопців - невідомо, а чи є відповіді - не знаємо, а де ж ті листи - хто його знає", - стверджує перший віце-спікер ВР.

Як повідомляв УНН, 6 квітня координатор ОБСЄ у гуманітарній групі посол Тоні Фріш відвідав окупований Луганськ, де окупанти не дали йому можливості побачитися з трьома українськими заручниками, на зустрічах з якими наполягала українська сторона.

Українські Національні Новини

Політика