v-odesi-demontuvali-ostanniy-barelyef-marshala-zhukova

В Одесі демонтували останній барельєф маршала Жукова

 • 12482 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. В Одесі сьогодні, 4 лютого, демонтували останній в місті барельєф маршала Жукова з університетського гуртожитку. Про це повідомляє Південне регіональне відділення Українського інституту національної пам'яті, передає УНН.

"Сьогодні вдень з будівлі гуртожитку №2 Одеського національного університету імені Мечникова (Новосельського, 64) було демонтовано останній в місті барельєф маршалу Радянського Союзу Георгію Жукову", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що представники УІНП на місці засвідчили громадськості і поліції, що роботи з демонтажу громадськість виконала цілком в правовому полі, оскільки барельєфи, пам’яті знаки, пов’язані з діячами Комуністичної партії Радянського Союзу, а цим кретеріям відповідає постать Жукова, підлягають обов’язковому демонтажу.

Зазначається, що адміністрація ОНУ ім. Мечникова дозволила роботи, оскільки барельєф на балансі цього будинку не перебував, а будинкоутримувачем є саме університет.

Як повідомляв УНН, раніше новий голова Інституту національної пам’яті Антон Дробович заявив, що проспект маршала Георгія Жукова мають перейменувати у проспект генерала Петра Григоренка через те, що Жуков підпадає під декомунізацію.

Українські Національні Новини

Суспільство