v-odesi-dvokh-khloptsiv-za-kradizhki-zasudili-do-chitannya-knig

В Одесі двох хлопців за крадіжки засудили до читання книг

 • 28615 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. В Одесі двом хлопцям 19 і 23 років за спробу крадіжки автомобільних аксесуарів дали рік умовно і засудили до читання книг. Таке рішення виніс суддя Малиновського райсуду Одеси Олександр Гарський, передає кореспондент УНН.

Деталі

Молоді люди попалися на крадіжці магнітоли та інших автомобільних аксесуарів з машин на штрафмайданчику. Для одного постраждалого збиток оцінили в 1455 гривень, для іншого - в 493 гривні. Вивчаючи справу, суддя Гарський вирішив не відправляти обвинувачених у в'язницю.

Суддя розцінив, що хлопці не є небезпечними для суспільства. Допитуючи їх, суддя встановив, що за своїм культурним розвитком вони ще неповнолітні діти, хоча їм вже за 18. Ініціатор злочину - 23-річний хлопець - виріс в інтернаті: матір не знав, батька практично теж, так як той жив своїм життям з іншою родиною. Вивчився на тракториста-машиніста. Другому підсудному 19 років - одружений, є дитина. Вивчитися не зміг, так як після школи довелося відразу йти на роботу. Проживав з матір'ю, вітчимом і ще трьома молодшими братами.

Хлопці пішли на крадіжку заради грошей. Одному з них потрібно було 75 гривень на квиток до Білгород-Дністровського, де оформлялися документи на житло. Але грошей на проїзд не було, тому що зарплату вчасно не дали. Спілкуючись з обвинуваченими, суд вирішив, що в силу свого розвитку вони явно не розуміли всіх наслідків кримінальної відповідальності за скоєний вчинок.

"Питання власності для обох є прогалиною в знаннях. І це не дивно, оскільки вихованням, очевидно, займалися не в достатній мірі. Про це свідчить мова, побудова речень, малий словниковий запас, висловлювання, відсутність можливості і навіть можливості побудови подумки складного речення", - йдеться в постанові суду.

На питання суду про знання в літературі хлопці заявили, що нічого не читають, і взагалі не люблять книги. Суд зробив висновок, що не за віком, а з розвитку, хлопці є дітьми зі своїм обмеженим внутрішнім світом. З огляду на їх розвиток, суд виніс вирок з особливостями: до одного року умовно і до читання книг - зарубіжної та вітчизняної літератури для 5 класу.

Суддя зобов'язав хлопців прочитати повісті "Пригоди Тома Сойєра" і "Пригоди Гекльберрі Фінна" Марка Твена, "Біле Ікло" Джека Лондона, а також вірш "Минають дні, минають ночі ..." Тараса Шевченка.

"Оскільки на думку Ф.М. Достоєвського перестати читати книги - значить перестати мислити, читання визначених судом творів для обвинувачених буде стимулом для мислення і пізнання світу без вчинення суспільно шкідливих дій", - йдеться в судовому висновку.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі двох хлопців за крадіжки засудили до читання книг

     • 28615 переглядiв

    У РНБО сформували список проросійських Telegram-каналів

     • 33652 переглядiв

    МХП увійшов у ТОП-25 інноваційних компаній України

     • 21179 переглядiв