v-odesi-na-aktsiyi-zchinilasya-biyka-mizh-aktivistami-ta-pravookhorontsyami

В Одесі на акції зчинилася бійка між активістами та правоохоронцями

 • 11263 переглядiв

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Під час акції проти будівництва кінологічного майданчика біля Меморіалу 411-ї батареї в Одесі сталася бійка між її учасниками та правоохоронцями. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП в Одеській області.

"Учасники акції із застосуванням сльозогінного газу вчинили бійку з правоохоронцями. У ході акції один з правопорушників висловлювався нецензурною лайкою в бік правоохоронців. Його вивели з місця проведення акції та супроводили до службового автомобілю поліцейських для подальшого доставлення у відділення поліції. Двоє інших учасників акції, аби завадити правоохоронцям затримати товариша, вирушили слідом. Один з них вдарив поліцейського, а інший чинив непокору поліцейським та заважав їм посадити в автомобіль правопорушника", – прокоментували в поліції.

Трьох осіб доставили у відділення поліції.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості внесені за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України", – зазначили у ГУНП.

ВО "Автомайдан" у Facebook заявила про затримання голови одеського осередку організації Віталія Устименка під час акції у парку 411-ої батареї.

"Голову ВО "Автомайдан" Одеський осередок Віталія Устименка тільки що затримали на акції "Не дадим украсть парк!" проти забудови зеленої зони в парку 411-ої берегової батареї в Одесі. Також затримали Олега Кожушняка, голову "Вуличний Фронт" Демяна Ганула та голову "Нацкорпусу" Сергія Варламова", – уточнили в організації.

Нагадаємо, у червні в Одесі вчергове напали на активіста. За даними журналістки Наталії Усатенко, йдеться про активіста Віталія Устименка. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "замах на вбивство" – передбачено ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України. Згодом Устименку надали державну охорону. Суд взяв одного з підозрюваних у замаху на Устименка під варту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП