v-odesi-obstrilyali-vikna-kabinetu-golovi-sudu-v-yakomu-vinesli-virok-sternenku

В Одесі обстріляли вікна кабінету голови суду, в якому винесли вирок Стерненку

 • 14868 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. В Одесі невідомі обстріляли вікна кабінету голови суду, в якому винесли вирок активісту Сергію Стерненку. Про це повідомив голова Приморського суду Одеси Сергій Кічмаренко, лист якого оприлюднили на сайті Вищої ради правосуддя, передає УНН.

Деталі

За словами Кічмаренка, 17 травня, "увійшовши в свій робочий кабінет, помітив, що одне з чотирьох вікон, розташоване в безпосередній близькості від робочого столу, було простріляне з невідомої зброї".

Цитата

"Виходячи з характеру пошкодження скла, траєкторія польоту кулі була спрямована чітко по мені", - відзначив суддя.

Додамо

Того ж дня, за словами Кічмаренка, поліція зареєструвала провадження за ст. 377 Кримінального кодексу (Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного).

Суддя пов’язав інцидент зі своєю службовою діяльністю, а також з "перебуванням в моєму провадженні низки резонансних кримінальних справ".

Що було раніше

Суд засудив до семи років та трьох місяців позбавлення волі одеського активіста Сергія Стерненка у справі за обвинуваченням у викрадені колишнього депутата Сергія Щербіча.

Стерненко мав перебувати під вартою до моменту того, як його покарання вступить в силу. Проте Одеський апеляційний суд звільнив активіста Сергія Стерненка з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП