v-odesi-pidpisali-memorandum-pro-vprovadzhennya-tekhnologiy-elektronnogo-uryaduvannya

В Одесі підписали меморандум про впровадження технологій електронного урядування

 • 10702 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 22 лютого. УНН. Сьогодні відбулося урочисте підписання меморандуму між Одеською облдержадміністрацією та Міжнародною благодійною організацією “Фонд Східна Європа” про співпрацю в рамках реалізації в Одеській області у 2015 — 2019 роках проекту “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” за фінансової підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва в Україні. Про це кореспонденту УНН повідомили у прес-службі Одеської ОДА.

Впровадження технологій електронного урядування передбачає, що будь-яка фізична або юридична особа через мережу інтернет зможе звертатися із запитами до державних установ для одержання необхідної інформації та отримання адміністративних послуг. Як зазначили у прес-службі, при такій схемі організації взаємовідносин “громадянин – держава” можна розраховувати на підвищення ефективності державного управління та обмеження корупції.

У ході впровадження Програми EGAP в Одеській області передбачається запровадження надання щонайменше 10 адміністративних послуг виключно в електронній формі, а також забезпечити автоматизацію роботи щонайменше 10 центрів надання адміністративних послуг в Одеській області.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, Кабмін витратив більше 8 млн грн на встановлення обладнання для електронного урядування.

Українські Національні Новини

Політика