v-odesi-pislya-vibukhu-na-elektropidstantsiyi-chastina-mista-opinilisya-bez-vodi-i-svitla

В Одесі після вибуху на електропідстанції частина міста опинилася без води і світла

 • 42853 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. В Одесі стався вибух на трансформаторній підстанції. Через аварію знеструмлено водонасосну станцію "Головна", у частині міста відсутні електро- та водопостачання. повідомляє УНН з посиланням на повідомлення компаній "Інфоксводоканал" та "ДТЕК Одеські електромережі".

Деталі

Відео вибуху оприлюднили в місцевих пабліках та ЗМІ.

"У зв'язку із аварією на міських електромережах знеструмлено водонасосну станцію "Головна" та адміністративну будівлю "Інфоксводоканалу", а також резервні вводи електропостачання. Наразі відсутній зв'язок із кол-центром та можуть спостерігатися перешкоди із водопостачанням в центральній частині міста та у Малиновському районі", - повідомили у водоканалі.

Після усунення аварії спеціалістами "ДТЕК Одеські електромережі" та забезпечення електропостачання, кажуть в водоканалі, "буде відновлено подачу води у центральній частині міста". "Просимо розуміння за непередбачені обставини, які виникли внаслідок погодніх умов", - додали у компанії.

При цьому користувачка у соцмережі зазначила, що станом 18:43 були знеструмлені Малиновський та Київський райони міста. "За даним напрямком пошкоджена високовольтна лінія. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб усунути пошкодження та відновити електропостачання якнайшвидше", - зауважили у відповідь на такий коментар у "ДТЕК Одеські електромережі".

"О 17:45 сталося аварійне відключення трансформаторних підстанцій "Чумка", "Артилерійська" та пів станції "ЮЗР". Причина знеструмлення - пошкодження із загорянням високовольтного обладнання на підстанції "Чумка". Наші енергетики негайно виїхали на місце аварії. Проводяться аварійно-відновлювані роботи. Зараз проводимо оцінку пошкоджень. Після цього ми зможемо повідомити про орієнтовний час підключення клієнтів", - додали у компанії.

Доповнення

Що стосується погодніх умов, то за даними Одеської міськради, сьогодні, 12 червня, на Одесу обрушилася залпова злива: протягом 15 хвилин випало 28 міліметрів опадів.

"Попри проведену системну роботу співробітників КП "Міські дороги" з розчищення зливової каналізації, її технічних можливостей виявилося недостатньо, щоб впоратися з таким обсягом опадів. Це призвело до підтоплення вулиць Балківської, Середньофонтанської, Приморської, Мельницької і деяких вулиць центру міста. Наразі забезпечена проїздність магістральних вулиць міста", - сказали у мерії.

Українські Національні Новини

Суспільство