v-odesi-posadovtsi-meriyi-organizuvali-sistemu-vidkativ

В Одесі посадовці мерії організували систему "відкатів"

 • 10339 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 21 вересня. УНН. Правоохоронці викрили злочинну діяльність посадових осіб Одеської міської ради, які діяли під "кришуванням" міського депутата. Про це повідомили у прес-службі управління захисту економіки в Одеській області, передає УНН.

Посадовці організували корупційну схему укладання договорів та підписання актів виконаних робіт. Сума винагороди становила близько 10% від загальної суми договору.

До складу злочинної групи входили начальник відділу, головний спеціаліст цього ж відділу Одеської міськради, керівник комерційної структури та депутат, який керував та контролював дії всіх учасників.

"Правоохоронці задокументували факт вимагання фігурантами 125 тисяч гривень за укладання договору виконання підрядних робіт по 11 об’єктах у місті Одесі та в подальшу підписання актів про їх виконання та безперешкодне перерахування коштів бюджету. Кошти одержували у кілька "траншів" та різними схемами. Особисто в руки, а також на банківську картку", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній віце-президент FIFA отримав дев'ять років в'язниці за хабарі

Вчора правоохоронці затримали керівника комерційної структури та ще двох посадовців Одеської міської ради. Усім їм повідомили про підозру.

"Наразі трьом фігурантам вже повідомлено про підозру. Загальна сума отриманих "відкатів" - 125 тисяч гривень. Також під час слідства був викрито факт привласнення комерційної структурою великої кількості бюджетних коштів", - повідомили в управлінні.

Керівнику товариства повідомили про підозру за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК Україні. А посадовцям міськради - за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Двох фігурантів вже затримано у порядку статті 208 КПК України. Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову сільради на Херсонщині викрили на хабарі: вимагав врожай та землю 

Нагадаємо, депутата міськради Кропивницького затримали при отриманні 5,5 тисяч доларів хабара

Українські Національні Новини

Кримінал та НП