v-odeskiy-oblasti-zris-riven-zakhvoryuvanosti-na-kishkovi-infektsiyi

В Одеській області зріс рівень захворюваності на кишкові інфекції

 • 15893 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в Одеській області в порівнянні з попереднім тижнем зріс на 14,9%. Про це повідомляють в Одеському обласному центрі контролю і профілактики хвороб МОЗ України, передає УНН.

Деталі 

Медики підкреслюють, що 25,2% випадків пов'язані з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування і зберігання; 24,7% - з вживанням немитих овочів і фруктів.

Інші випадки пов'язані з вживанням м'ясних і молочних продуктів продуктів, придбаних на ринках, риби і яєць з недостатньою термічною обробкою.

При цьому медики підкреслюють, що колективних випадків захворюваності не зафіксовано.

Крім того, підкреслюють фахівці, морська вода в обласному центрі відповідає санітарним стандартам. В ході проведення лабораторних досліджень за станом якості морської води в контрольних точках на 22-х пляжах Одеси та Одеської області було відібрано 93 проби на санітарно-мікробіологічні та 13 проб - на санітарно-хімічні показники. З них 2 проби морської води за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідали гігієнічним вимогам. Це пляжі в смт Затока - район "Центральний" і район "Сонячний".

Українські Національні Новини

Суспільство