v-odeskiy-oda-opublikuvali-kartu-perspektivnogo-planu-gromad

В Одеській ОДА опублікували карту перспективного плану громад

 • 70126 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Очільник Одеської ОДА Максим Куций опублікував на своїй сторінці у Facebook карту перспективного плану формування територій громад Одещини, передає УНН.

"Карта перспективного плану Одеської області. Як і обіцяв, публікую карту з конфігураціями громад, які вчора затвердив Кабінет Міністрів України", - написав Куций.

Він повідомив також про основні деталі плану:

▪️ Одеса залишається в існуючих межах;
▪️ принцип "одна громада — один район" реалізовано в Окнянському, Ренійському та Савранському районах;
▪️ найбільшу кількість громад має Біляївський район — 9 ОТГ, Овідіопольський район — 7 ОТГ;
▪️ місто Теплодар буде окремою громадою. Таке рішення було прийняте після додаткових консультацій із мешканцями та керівництвом міста. Ця ОТГ буде найменшою за розміром — всього 7,3 км².
▪️ Болградський район поділено на 5 громад: Болградська, Василівська, Городненська, Криничненська та Кубейська ОТГ. Ми врахували інтереси місцевих жителів та провели ряд консультацій із Міністерством закордонних справ України та Кабінетом міністрів України щодо формування громад.

"За 7 місяців ми провели дуже велику роботу, але на цьому процес децентралізації не завершується. Наступний етап — формування меж районів та вибори у новостворених громадах", - додав очільник ОДА.

Нагадаємо, Кабінет міністрів під час засідання у середу затвердив перспективні плани розвитку трьох областей, а саме Запорізької, Львівської та Одеської.

Українські Національні Новини

Політика