v-odnomu-iz-kafe-umani-rozmistili-tablichku-pro-zaboronu-khasidiv-politsiya-vidkrila-provadzhennya

В одному із кафе Умані розмістили табличку про заборону хасидів: поліція відкрила провадження

 • 13814 переглядiв

КІЇВ. 11 вересня. УНН. В Умані господар одного з кафе встановив табличку на трьох різних мовах з інформацію, що хасиди в цьому закладі не обслуговуються. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за порушення рівноправності громадян за релігійними переконаннями. Про це інформує поліція Черкащини у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні, 11 вересня, до Уманського відділу поліції надійшло повідомлення від виконавчого директора Об’єднаної Єврейської общини України про те, що невідома особа в одному із кафе міста Умані розмістила табличку на трьох різних мовах з інформацію, що хасиди в цьому закладі не обслуговуються. За словами заявника, табличка показує упереджене ставлення до брацлавських хасидів", - повідомили в пресслужбі.

Повідомляється, що на місці події слідчо-оперативна група встановила, що дану табличку встановив господар кафе. Свій вчинок чоловік пояснив тим, що розмістив дану інформацію з метою нерозповсюдження вірусу Covid-19.

"Речові докази вилучено та направлено на відповідне експертне дослідження. За вказаним фактом слідчим Уманського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Кримінального кодексу України. Слідство за даним фактом триває", - йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, напередодні в Умані хасиди намагалися знести паркан біля могили Рабі Нахмана, який було установлено з метою дотримання карантину та утримання осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство