v-ofisi-dudi-zayavili-scho-padinnya-raketi-ne-sprichinilo-naprugu-mizh-polscheyu-ta-ukrayinoyu

В офісі Дуди заявили, що падіння ракети не спричинило напругу між Польщею та Україною

 • 413534 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Вибух у Пшеводуві біля польсько-українського кордону не спричинив напругу між Києвом та Варшавою. Не було навіть бурхливого обміну думками між президентами, їхніми радниками чи командою, повідомив глава Бюро міжнародної політики в Канцелярії президента Польщі Якуб Кумох в інтерв'ю Polsat News, передає УНН

Цитата

"Я б не стверджував, що між Варшавою та Києвом була якась велика напруга. Не було навіть бурхливого обміну думками між президентами чи між нами, їхніми радниками чи командою, яка співпрацює", - сказав він.

Деталі

Кумох наголосив, що для Польщі було важливо визначити, чи було падіння ракети навмисною атакою. За його словами, вибух не був нападом на країну, а трагічним випадком, у якому ​​винна росія, яка продовжує війну проти України.

Він нагадав, що польська та американська сторони схиляються до гіпотези, що це була ракета українських ППО, яка не влучила в ціль і в якій не спрацював старий радянський апарат самоліквідації. Водночас Кумох визнав, що у Польщі взяли до уваги інформацію, що Пшеводув, де впала ракета, має таку ж широту, як Київ, і ту ж довготу, що й Львів.

"Так каже українська сторона, і, звісно, ​​до цього треба прислухатися", - зауважив глава Бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де ракета, яку С-300 мала би збити?" - експерт дав припущення, чому в заявах країн НАТО ні слова про російську ракету на території Польщі

Нагадаємо

Українських фахівців мали б допустити до розслідування обставин падіння ракети у польському Пшеводуві, що неподалік від кордону України.

Речник польського МЗС Лукаш Ясіна заявив, що результати розслідування обстрілу стануть відомі за кілька днів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Словаччина передала Україні сьому гаубицю Zuzana 2

     • 306037 переглядiв

    Понад 20 колишніх "беркутівців" воюють на боці росії – ДБР

     • 368844 переглядiв