v-ofisi-prezidenta-vidreaguvali-na-zayavu-genseka-oon-scho-mir-v-ukrayini-zaraz-nemozhliviy

В Офісі Президента відреагували на заяву Генсека ООН, що "мир в Україні зараз неможливий"

 • 8177111 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш в інтерв'ю El Pais заявив, що «мир в Україні зараз неможливий». В Офісі Президента України вже відреагували, назвавши фразу "вражаючою", та закликали "не плодити сенси й виправдовувати штучне безсилля", пише УНН з посиланням на радника керівника Офісу Президента України Михайла Подоляка у Twitter.

Деталі

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш в інтерв'ю іспанському El Pais заявив, що "мир в Україні наразі неможливий. Обидві сторони вважають, що можуть перемогти". Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк відреагував на заяву на своїй сторінці у Twitter.

Цитата

"Фраза Генсека ООН Антоніу Гутерреша, що «мир в Україні зараз неможливий», дещо вражає. Тому що мир цілком можливий, якщо:

1. Агресору нагадають нарешті відповідні статті статуту ООН та «ввічливо» попросять залишити чужу територію.
2. Перестануть вважати рф частиною РБ ООН.
3. росія виведе свої війська з України... Не треба плодити сенси й виправдовувати штучне безсилля, коли все очевидно", - написав Подоляк.

Доповнення

Як раніше повідомляв УНН, у січні Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, заявив, що не впевнений у тому, що війна росії проти України буде завершена найближчим часом, а також заявляв, що готовий виступати посередником у російсько-українській війні, якщо про це попросять обидві сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН їде до України, щоб зустрітись із Зеленським

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд відклав розгляд апеляції на запобіжний захід Труханову

     • 1037458 переглядiв