v-okupovanii-kerchi-rosiiany-zatrymaly-12-imovirnykh-neonatsystiv-roszmi

В окупованій Керчі росіяни затримали 12 імовірних "неонацистів" - росЗМІ

 • 36435 переглядiв

Російська влада затримала в окупованому Криму 12 членів групи "Біла щогла", звинувативши їх у зв'язках із проукраїнськими добровольчими формуваннями, вилучивши зброю, екстремістську літературу і неонацистську символіку.

У Керчі в тимчасово окупованому Криму затримали 12 осіб з угруповання "Біла Масть". За даними тамтешніх ЗМІ  нібито викрили банду "неонацистів", які тримали зв'язок із лідерами добровольчих загонів, які воюють на боці України, передає УНН.

Деталі

Посилаючись на дані російського слідства, телеграм-канал BAZA повідомляє, що в телефоні у затриманих під час обшуків у Керчі, Ялті, Севастополі та Феодосії виявили листування з лідерами добровольчих загонів, які воюють на боці України. У них так само вилучили ножі, зброю, перцеві балончики, екстремістську літературу та одяг із неонацистськими символами. Зазначимо, що серед реквізитів і російський імперський прапор.

За даними ЗМІ, засновником кримського осередку "Білої Масті" слідчі вважають 24-річного Михайла Маурова, який виїхав до Грузії і планував вступити в "Легіон Свобода Росії".

За даними російських сищиків, координатор нібито координував Маурова, як на території Криму сформувати загін бійців, навчити їх, а потім перекинути на територію України.

За даними "Бази", членів угруповання затримали за адміністративними статтями. Однак найближчим часом на них можуть порушити кримінальні справи за статтями про публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, неодноразову пропаганду екстремістської символіки та порушення права на свободу совісті та віросповідань.

Тетяна Салганік

Війна