v-okupovanomu-krimu-gotuyut-pozovi-schodo-oskarzhennya-sanktsiy

В анексованому Криму готують позови щодо оскарження санкцій

 • 18954 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Так звана влада окупованого Криму почала роботу з оскарження санкцій проти півострова, перші позови можуть бути подані в 2018 році. Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на "керівника експертної ради з міжнародно-правових питань при кримському уряді" Олександра Молохова, передає УНН.

"Робота ведеться, і якщо не в цьому, то в наступному році, ми обов'язково це зробимо. Ми працюємо в двох напрямах: перший - оскарження персональних санкцій. Тут ми хочемо вибрати таку кандидатуру, щодо якої були без сумнівів санкції застосовані необгрунтовано. Поки це все в процесі", - заявив Молохов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент - канцлеру ФРН: економічні санкції ЄС проти Росії треба продовжити

Також юристи окупованого півострова працюють над оскарженням санкцій в цілому проти Криму.

За словами Молохова, з цього питання робота ведеться "в тісному контакті з МЗС, Мін'юстом" Росії.

"Складність тут в тому, що судитися доведеться за кордоном в Люксембурзі в Європейському суді справедливості і це вимагає досить серйозних фінансових витрат і пошуку деяких джерел для цієї роботи. Поки це питання не вирішене", - розповів він.

Нагадаємо, Євросоюз включив російського губернатора Севастополя в окупованому Криму Дмитра Овсянникова в список підсанкціонних осіб, яким заборонений в'їзд на територію ЄС, а також доступ до банківської системи блоку.

Українські Національні Новини

Політика