v-okupovanomu-krimu-khochut-viklyuchiti-angliysku-movu-iz-shkilnoyi-programi

В окупованому Криму хочуть виключити англійську мову із шкільної програми

 • 129951 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. В окупованому Криму планують виключити англійську мову зі шкільної програми і натомість вивчати "свої мови". Таку ініціативу, за даними росЗМІ, подав спікер російського парламенту Криму Володимир Константинов, передає УНН.

Цитата

"Мови - спірне питання для мене, дуже спірне: навіщо нам сліпо йти шляхом англійської мови? Навіщо вчити те, що не треба, якщо людина не поїде ніколи в Лондон? Тупе слідування за чужою цивілізацією небезпечне. Ми робимо (дитину) заручником - він буде говорити, що я знаю англійську, і мені цікаво, яка вона - Англія. Давайте вивчати свої мови, розвивати свої мови. Англійці воюють з нами тисячу років, а ми продовжуємо їх вивчати, витрачаємо гроші на вчителів, витрачаємо час – а потім на історію часу не вистачає", - наголосив політик.

Деталі

За його словами, він і сам в шкільні роки не вивчав англійську мову, але освоїв її за два роки, коли виникла потреба у зв'язку зі справами бізнесу.

Констянтинов підкреслив, що іноземну мову можна вивчити на курсах.

Нагадаємо

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей російські загарбники заявили про відновлення навчального процесу у школах, але без української мови, української літератури та історії України.

Українські Національні Новини

Новини Світу