v-okupovanomu-krimu-politseyski-katuvali-nepovnolitnogo-elektroshokerom

В окупованому Криму поліцейські катували неповнолітнього електрошокером

 • 10330 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. В окупованому Росією Криму 17-річний підліток повідомив, що його катували у відділку поліції за допомогою електрошокера. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

Повідомляється, що подія відбулася в ніч з 28 січня 2020 року. 17-річний Сервер, син кримської татарки, з його другом і дівчиною друга поїхали до Сімферополя. Вони зробили зупинку в Саках, виїхали на трасу, після чого їх автомобіль зупинили співробітники поліції.

"Нас зупинили співробітники ДІБДР. Ще навіть не встигли дати документи, як тут відразу під'їжджає машина Volkswagen Passat, звідти вилітають люди в цивільному одязі і всіх нас викидають з машини, лицем в підлогу. Я в шоці, не розумію, що відбувається. Пізніше під'їжджає ще одна машина вже з співробітниками поліції в формі, і нас всіх забирають у відділок. Перед тим, як посадити мене в машину, один із співробітників поліції бере мене за голову і з коліна б'є мені в пах. Відчуття були, звичайно, не дуже приємні", - сказав Сервер Расільчак.

За його словами, ніхто зі співробітників не пояснив причину зупинки, не скористався, і протягом трьох годин він сам перебував у одному з кабінетів поліцейського відділення міста Саки. Його руки були скуті наручниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жовтні минулого року в Україні представили інформаційний збірник про порушення прав людини у Криму.

Сказано, що поліцейського, який вдарив підлітка, звуть Олександр Васильович. Про це підліток дізнався по дорозі у відділення. Катував неповнолітнього саме він.

"Він поцікавився, як ми будемо розмовляти, як з людиною або як з твариною? Я кажу: як з людиною. Він мені знову каже, мовляв "ну, розповідай". А я сиджу і не розумію, що мені йому розповідати? Де я вчуся, чи що? В загальному, я промовчав, він завдав мені перший удар електрошокером в цю частину (показує на ліву ногу, - ред.). І запропонував подумати ще п'ять хвилин", - повідомив Сервер Расільчак.

За його словами, співробітники поліції придавили його голову до підлоги, зняли з нього штани і включали електрошокер біля паху, щоб залякати, але струмом не били.

"Через три години з Сервера зняли наручники і посадили в крісло. Співробітники поліції звинуватили його, батька і друга в тому, що вони, нібито, вкрали гроші з автомийки", - уточнили в ЗМІ.

Також повідомляється, що співробітники поліції забрали гроші у Сервера Расільчака - близько 1970 рублів - 750 гривень.

"Серверу 17 років, він вчиться в одинадцятому класі і в кабінеті відділення поліції знаходився один: без батька або психолога, який потребується в разі затримання неповнолітнього. За словами Сервера, всі співробітники поліції були одягнені в цивільний одяг і не надали документів", - додали в ЗМІ.

Нагадаємо, в Миколаєві заарештували поліцейських за підозрою в катуванні.

Українські Національні Новини

Політика