v-okupovanomu-krimu-rashisti-planuyut-zakriti-krimskotatarsku-shkolu-denisova

В окупованому Криму рашисти планують закрити кримськотатарську школу – Денісова

 • 72796 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. В окупованому Криму, у місті Ескі Кирим, підконтрольна росії окупаційна адміністрація планує закрити загальноосвітню кримськотатарську школу №2 імені Двічі Героя Радянського Союзу Амет-Хана Султана. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише УНН.

Деталі

Як повідомили, навчальний заклад планують "об'єднати" з іншою міською школою, яка є грецькою. Вже відбулися збори з цього приводу, але батьки вирішили виборювати збереження навчального закладу.

російська федерація, як держава-окупант несе відповідальність за забезпечення і дотримання прав громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Криму, в тому числі і на освіту рідною мовою та збереження культурної ідентичності.

Дії рф є порушенням статті 8 європейської хартії регіональних мов або мов меншин та Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Цитата

"Звертаюся до комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в України, врахувати ці факти порушення рф прав людини в Україні", — наголосила Денісова.

Додамо

В окупованому Криму суд виніс заочні вироки Мустафі Джемілєву.

Омбудсмен Людмила Денісова заявила, що усі обвинувачення щодо громадянина України надумані та мають політичне підґрунтя, а кримінальні справи – сфабриковані.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП