v-okupovanomu-krimu-za-uchast-u-natsbatalyoni-suditimut-krimskogo-tatarina

В окупованому Криму за участь у "нацбатальйоні" судитимуть кримського татарина

 • 14656 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Кримінальну справу щодо кримчанина Меджита Аблямітова, якого звинувачують в участі в "українському нацбатальйоні", передали у підконтрольний Росії Кіровський районний суд окупованого Криму. Про це повідомив адвокат Аблямітова Адер Азаматов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Матеріали кримінальної справи щодо Аблямітова М.Е. спрямовані для розгляду у Кіровський районний суд Криму. Меджита звинувачують у скоєнні злочину передбаченого ч.2, ст.208 КК РФ - участь у батальйоні ім. Н. Челебіджихана. Меджит вважає, що він нічого протизаконного не робив. На стадії попереднього слідства сторона захисту і Меджит заявили після ознайомлення із матеріалами справи, про необхідність проведення попереднього слухання по справі, так як є безліч обставин для припинення кримінального переслідування Аблямітова", - написав Азаматов.

Він зазначив, що захист має намір надати відповідні докази.

"Запобіжний захід щодо Аблямітова Меджита закінчується 17 жовтня 2020 року, у даний момент він утримується в СІЗО-1 Сімферополя. Не виключено, що слухання у справі призначать до 1 жовтня 2020 року у зв'язку із закінченням терміну варти", - додав адвокат.

Нагадаємо, жителя тимчасово окупованого Криму заарештували 21 серпня 2020 року у Сімферополі, його звинувачують в участі у "нацбатальйоні".

19 серпня ФСБ Росії стверджувала, що затримала жителя Кіровського району Криму, підозрюваного в участі в "українському націоналістичному батальйоні". У ФСБ стверджували, що кримчанин у 2016 році виїхав на материкову частину України і вступив "у батальйон імені Н. Челебіджихана, створеного Лєнуром Іслямовим".

Прокуратура АРК повідомила цього ж дня, що відкрила кримінальне провадження за фактами незаконного затримання та проведення обшуку у громадянина України за нібито участь у "добровольчому кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана".

Раніше в окупованому Криму винесли три обвинувальних рішення щодо кримських татар, яких визнали винними у тому, що вони були членами "кримськотатарського батальйону" імені Номана Челебіджихана, засновником якого вважають Ленура Іслямова. Винесені також два заочних вироки кримчанам з аналогічними звинуваченнями.

Українські Національні Новини

Політика