v-okupovanomu-krimu-zapevnili-scho-nikhto-ne-zmozhe-prodati-kolektsiyu-vina-masandri

В окупованому Криму запевнили, що ніхто не зможе продати колекцію вина "Масандри"

 • 12630 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Ніхто не зможе продати колекційне вино винзаводу "Масандра" в окупованому Криму, оскільки "воно захищене федеральним законом". Про це заявив так званий російський "глава Криму" Сергій Аксьонов, повідомляє УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

"Колекція, про яку всі говорять, на сьогоднішній день під забороною на відчуження. Там 10 тис. одиниць - еталонне вино, еталонні пляшки, які не підлягають відчуженню та захищені федеральним законом. Тобто ніхто їх продати не зможе", - сказав Аксьонов.

Нагадаємо, дочірня компанія банку "Росія" ТОВ "Південний проект" купила акції винзаводу "Масандра", який знаходиться в окупованому Криму, за більш ніж 5,3 млрд рублів (понад 72,6 млн доларів).

За даними Forbes, основним акціонером банку "Росія" є Юрій Ковальчук, якого ЗМІ називають "касиром Путіна".

У МЗС України заявляли, що "пустивши з молотка" активи незаконно експропрійованого українського концерну "Масандра", Росія вкотре нахабно порушила норми міжнародного гуманітарного права. Це рішення є юридично нікчемним. А в Мінреінтеграціі анонсували санкції та судове переслідування за продаж кримської "Масандри".

Після незаконної окупації Криму український держконцерн "Масандра" був оголошений власністю Управління справами президента Росії. На материковій Україні продовжує діяти держконцерн "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра", власником якого є Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабміну України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Трьох поліцейських застрелили під час нападу у Франції

     • 13522 переглядiв

    Зранку на всіх мостах Києва утворилися затори

     • 16757 переглядiв

    У Болівії автобус впав в ущелину, загинули 12 осіб

     • 11677 переглядiв

    В Україні вже 989 тис. випадків COVID-19, за добу - 10 136

     • 16939 переглядiв

    Нафта Brent подешевшала до 49,27 дол. за барель

     • 10198 переглядiв