v-okupovanomu-krimu-zatrimali-rodichiv-zasudzhenogo-u-spravi-khizb-ut-takhrir

В окупованому Криму затримали родичів засудженого у "справі Хізб ут-Тахрір"

 • 8188 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. У кримському місті Бахчисарай "поліція" затримала матір засудженого до 17 років суворого режиму за звинуваченням в організації осередку "Хізб ут-Тахрір" Енвера Мамутова, яка вийшла на одиночний пікет, а також його дружину, яка вела прямий ефір пікету в Facebook. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Крим.Реалії".

Зарема Мамутова вийшла на одиночний пікет, тим самим висловлюючи свою незгоду з вироком щодо сина, пише видання. У неї був плакат з написом: "Мій син не терорист. За що 17 років".

Через деякий час до жінки і дружині Енвера Мамутова, Аліє, яка вела прямий ефір пікету в Facebook, під'їхали співробітники "поліції".

"Поліцейський" попередив Аліє Мамутова, що якщо вона буде перебувати поруч з матір'ю, то вони розцінять їх дії, як несанкціоновані збори, зазначило видання. Після цього Аліє Мамутова перейшла на іншу сторону дороги і продовжила транслювати.

Тоді старший інспектор поліції зажадав від матері Мамутова паспорт, пояснивши це тим, що не розцінює її дії як одиночний пікет.

На даний момент обох жінок доправили до відділу "поліції".

"Заповнили протокол про доставлених у відділі поліції і протокол про дачу показань, де ми скористалися 51 статтею (стаття Конституції Росії про відмову про надання свідчень проти себе або родичів - ред.)", - розповіла Аліє Мамутова.

Як повідомляв УНН, російський суд засудив чотирьох фігурантів бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" до значних термінів ув'язнення.

Енвер Мамутов отримав 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму і 1,6 років обмеження волі після звільнення.

Руслан Абільтаров, Ремзі Меметов і Зеврі Абсеітов отримали по 9 років позбавлення волі в колонії суворого режиму і 1 рік обмеження волі після звільнення.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків в будинках мусульман, кримських татар, а також в місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо жителів Бахчисараю: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП