v-okupovanomu-krimu-zbirayutsya-vivchiti-pobut-pidlitkiv-yakikh-pidozryuyut-u-pidgotovtsi-teraktu

В окупованому Криму збираються вивчити побут підлітків, яких підозрюють у підготовці теракту

 • 13670 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Так звана "уповноважена з прав дитини" окупованого Криму Ірина Клюєва розпочала перевірку побуту підлітків, яких підозрюють у підготовці терактів у Керчі. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Російську газету".

"Уповноважений з прав дитини в Криму Ірина Клюєва приступила до проведення перевірки обставин підлітків, які готували теракти в Керчі", - сказано у повідомленні.

Також повідомляється, що так звана "дитячий омбудсмен" має намір з'ясувати, чи були підлітки на обліку і чи потрапляли вони у поле зору органів правопорядку і соціальних служб.

"Це дозволить зрозуміти, чи це були певні недопрацювання, чи це якийсь законспірований рух. Якщо сім'я неблагополучна, значить, соціальні працівники на місцях могли бачити, чути, щось знати про це, дільничні інспектори поліції", - сказала Ірина Клюєва.

Вона додала, що неповнолітні дуже часто, в силу психофізіологічних особливостей, потрапляють під вплив дорослих людей.

"Рідко коли приймають самостійні рішення і глибоко переконані в тому, що діють відповідно до наміченого плану. Я вважаю, що в будь-якому випадку дорослі навколо впливають на поведінку, навіть, можливо, якимось чином провокують неповнолітніх на ті чи інші вчинки. І в даному випадку відповідати так жорстоко на проступки неповнолітніх, на мій погляд, не зовсім гуманно", - сказала Ірина Клюєва, оцінюючи максимальний тюремний термін молодим людям за статтею КК РФ "Терористичний акт" - 20 років позбавлення волі.

При цьому, вона додала, що, якщо йдеться про дії, які можуть привести до загибелі великої кількості людей - це повинно каратися і враховуватися судом.

Нагадаємо, в окупованому Криму за підозрою в підготовці розстрілів в школах затримані двоє підлітків.

Українські Національні Новини

Політика