v-okupovanomu-mariupoli-zalishilos-mayzhe-170-tisyach-zhiteliv-poterpayut-vid-golodu-denisova

У заблокованому Маріуполі майже 170 тисяч жителів потерпають від голоду - Денісова

 • 97332 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. У заблокованому Маріуполі (Донецька область) залишилось майже 170 тисяч мирних мешканців. У місті катастрофічно не вистачає продуктів. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Цитата

"Майже 170 тисяч жителів, які залишилися у тимчасово окупованому Маріуполі, потерпають від голоду. У місті катастрофічно не вистачає харчів. За два місяці блокади рашисти не допустили в Маріуполь жоден гуманітарний конвой з продовольством від України або міжнародних організацій. Такі дії рф є геноцидом українського народу відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду", - підкреслила Омбудсмен.

Деталі

За її словами, російські загарбники вихваляються тим, що за добу вони доставили та роздали 3 500 продуктових наборів та забезпечили гарячим харчуванням 6 тисяч людей. Але це становить 6,5% від усіх мешканців у місті.

Також Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини врахувати ці факти вчинення рф злочину геноциду та порушень прав людини в Україні.

Нагадаємо 

Місця масових поховань біля Маріуполя продовжують збільшуватись. Такі зміни зафіксував супутник у травні у селищі Старий Крим та селі Виноградне Донецької області.

Російські окупанти анонсували на 12 травня відновлення водопостачання у Маріуполі. Проте влада міста наголосила, що пити воду категорично заборонено.

Українські Національні Новини

Суспільство