v-ombudsmena-viyavili-porushennya-na-dilnitsyakh-v-kiyivskiy-oblasniy-likarni-ta-okhmaditi

В Омбудсмена виявили порушення на дільницях в київській обласній лікарні та “Охматдиті”

 • 6634 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. На спеціальних виборчих дільницях в комунальному закладі “Київська обласна клінічна лікарня” та у спеціалізованій лікарні “Охматдит” було виявлено порушення виборчих прав громадян. Про це на прес-конференції у Києві повідомив представник Уповноваженого з дотримання прав людини в місцях несвободи та процесуальних прав Вячеслав Петльований, передає кореспондент УНН.

“Станом на 16:00, офісом уповноваженого було здійснено моніторинг 57 спеціальних виборчих дільниць, що становить майже 70% від загальної їх кількості. У третині з них були зафіксовані порушення, у деяких — малозначні та поодинокі. Є такі об’єкти, на яких були зафіксовані значні порушення. Комунальний заклад „Київська обласна клінічна лікарня“ — було виявлено ряд порушень”, — сказав він.

Зі слів Петльованого, ця спеціальна виборча дільниця була відкрита з великим запізненням. Виборці змушені були чекати 20 хвилин. В приміщені для голосування в наявності була лише одна кабіна для голосування замість двох, як передбачено законодавство. І в цьому ж приміщенні було відсутнє освітлювання, що створювало незручність для виборців.

У списку виборців, яких є 217, було визначено 166 осіб, або майже 80%, які мають голосувати за місцем перебування, тобто в палатах. При цьому жодних письмових заяв від них не було виявлено. Голова комісії пояснював це тим, що голова адміністрації йому не передала жодних документів.

Також, зі слів представника Уповноваженого, було зафіксовано відсутність доступу до цієї виборчої дільниці мало мобільних груп, оскільки пандус був завалений будівельним сміттям.

“Інший заклад — це національна спеціалізована лікарня „Охматдит“. Там теж були виявлені порушення. Тут були такі порушення як відсутній стенд з інформацією про діяльність виборчої комісії і відсутність пандуса, не забезпечено було доступ до цієї дільниці осіб з інвалідністю”, — повідомив він.

Як повідомляв УНН, раніше в Омбудсмена повідомили, що керівництво однієї з колоній Харкова контролювало волевиявлення засуджених

Українські Національні Новини

Політика