v-oon-prokomentuvali-viznannya-rosiyeyu-pasportiv-dnr-i-lnr

В ООН прокоментували визнання Росією паспортів "ДНР" і "ЛНР"

 • 27064 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, коментуючи визнання Росією паспортів "ДНР" і "ЛНР", заявив, що важливо, щоб у людей були документиле, однак не можна, щоб робилися кроки, які ускладнюють мінський мирний процес. Про це він сказав в інтерв'ю російській газеті "Коммерсант", передає УНН.

"Я не знаю. З одного боку, важливо, щоб у людей були документи. Але, з іншого боку, не можна, щоб робилися кроки, які ускладнюють мінський мирний процес. Я не кажу, що це такий крок - будь ласка, не зрозумійте мене неправильно. Але треба пам'ятати, що головне завдання - домогтися врегулювання", - зазначив він у відповідь назапитання, чи не можуть ці документи стати чимось на зразок нансенівських паспортів.

"І потім, нансенівські паспорти видавалися особам без громадянства та без документів. І вони видавалися Лігою націй", - додав комісар ООН.

Нагадаємо 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах.

Згодом ОБСЄ висловила стурбованість рішенням РФ визнати документи "ДНР/ЛНР".

Також нагадаємо, голова ВР А.Парубій закликав українців не брати паспорти "ЛНР" та "ДНР".

Українські Національні Новини

Політика