v-oon-sprognozuvali-kilkist-naselennya-ukrayini-u-2050-rotsi

В ООН спрогнозували кількість населення України у 2050 році

 • 14507 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. До 2050 року кількість населення в Україні скорочуватиметься і становитиме приблизно 36 мільйонів осіб. Про це йдеться в огляді перспектив світової урбанізації до 2050 року Департаменту з економічних і соціальних питань ООН, передає УНН.

Так, згідно з даними ООН, до 2050 року кількість населення України становитиме 36,4 мільйона осіб. З них 28,5 мільйона проживатиме у містах, а 7,7 тис. у селах. У 2050 році в Україні буде лише 3 міста-мільйонника.

Загалом, світове населення зросте з майже 7,6 мільярда до 9,7 мільярда осіб, при цьому більшу частину буде складати міське населення.

Нагадаємо, раніше ООН повідомляла, що у половини країн світу немає загальної початкової освіти. За оцінками ЮНІСЕФ, якби всі діти вміли читати, то сьогодні кількість людей, що живуть за межею бідності, було б менше на 191 мільйон осіб.

Як повідомляв УНН, цивільне населення як на лінії зіткнення, так і на тимчасово окупованій території Донбасу не відчує змін після завершення антитерористичної операції та початку операції Об’єднаних сил.

Українські Національні Новини

Суспільство