v-oon-sturbovani-cherez-napadi-ta-tisk-na-pravozakhisnikiv-v-ukrayini

В ООН стурбовані через напади та тиск на правозахисників в Україні

 • 8162 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. В Організації Об’єднаних Націй стурбовані через напади і тиск на правозахисників в Україні. Про це на конференції у Києві заявила спеціаліст з прав людини Моніторингової місії ООН з прав людини Ева Шмідт, передає кореспондент УНН.

"Моніторингова місія ООН в Україні розпочала роботу з 2014 року, ми працюємо тут на протязі 4,5 років", - сказала вона.

За словами Шмідт, співробітники місії постійно стежать за ситуацією з правами правозахисників, спілкуються з юристами по всій Україні, особливо в конкретних політичних справах, обговорюють їхні ролі, привілеї та роботу, втручання та порушення у судових процесах в ті чи інші роки.

"Ми стурбовані через повідомлення про нещодавні атаки крайніх правих груп, як ми їх називаємо, а також про вплив на правозахисні органи. Це те, що ми спостерігали протягом цих 4,5 років, це те, що ми розглядаємо як тенденцію, яка триває ... Ми стурбовані цим. У нашому майбутньому звіті за квартал, який ми опублікуємо 19 вересня, ми присвятили один розділ цій важливій темі",- зазначили вона.

Нагадаємо, напад на громадського діяча Михайла Кузаконя та журналіста Григорія Козьму стався в Одеській області.

Як раніше повідомляв УНН, 31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція розглядає напад як замах на вбивство.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП