v-oon-sturbovani-vidtokom-kapitalu-z-krayin-scho-rozvivayutsya

В ООН стурбовані відтоком капіталу з країн, що розвиваються

 • 9251 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. В ООН стурбовані відтоком капіталу з країн, що розвиваються. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ООН.

"Масштаби міжнародної допомоги на цілі розвитку і потоки іноземних інвестицій в останні роки збільшувалися, але розподілялися нерівномірно. Інвестори залишають без уваги багато найменш розвинених країн", - повідомили в прес-службі.

У країнах, що розвиваються середній щорічний дефіцит фінансування складає 2,6 трлн доларів США.

"Нерівномірний економічний ріст, високий зовнішній борг, можливі фінансові потрясіння і торгова напруженість - все це ставить під сумнів можливість досягти цілей в галузі сталого розвитку", - попередив Генеральний секретар ООН. Він нагадав, що поки не вдається зупинити і зміна клімату. У 2017 році викиди парникових газів збільшилися на 1,3 відсотка.

"Зміна клімату веде до хаосу, особливо серед найбільш уразливих груп населення. Емісії парникових газів знову ростуть. Розвиток нових технологій може обернутися крахом на ринках праці і підірвати систему соціального захисту", - сказав Антоніу Гутерріш.

Генеральний секретар закликав звернути ці тенденції назад. Він настійно рекомендував країнам виконувати свої фінансові зобов'язання по нарощуванню офіційної допомоги на цілі розвитку, надавати країнам, що розвиваються більш широкий доступ до фінансових ринків і приватним інвестиціям, а також боротися з ухиленням від сплати податків, з відмиванням грошей і незаконними фінансовими потоками.

Як повідомляв УНН, Генсек ООН підтримав французький народ в зв'язку з пожежею в Парижі.

Українські Національні Новини

Економіка