v-oon-vidnosno-optimistichni-schodo-zernovoyi-ugodi-u-chornomu-mori

В ООН "відносно оптимістичні" щодо зернової угоди у Чорному морі

 • 189956 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс заявив у середу, що він «відносно оптимістично» налаштований щодо того, що дію угоди, укладеної за посередництва ООН, яка дозволила відновити експорт зерна з України Чорним морем, буде продовжено після середини листопада, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

«Ми прагнемо, щоб її якнайшвидше подовжили. Нині це важливо для ринку. Важливо лишень для безперервності. І я все ще відносно оптимістично налаштований, що ми цього досягнемо. Ми наполегливо працюємо», - сказав Гріффітс журналістам.

Деталі

Організація Об'єднаних Націй, як повідомляється, працює над продовженням угоди до року та згладжуванням спільних інспекцій суден представниками ООН, Туреччини, росії та України. ООН заявила, що є затримка щодо більш ніж 150 кораблів.

"Я думаю, нам слід ще раз подивитись на деякі з цих (процедур), щоб побачити, чи можна їх якимось чином спростити", - сказав Гріффітс.

Представник ООН також припустив, що Україна може спробувати розширити експортну угоду, включивши до неї ще один порт: Миколаїв.

Доповнення

росія розкритикувала угоду, скаржачись, що її власний експорт, як і раніше, утруднений, а українське зерно надходить до країн, що потребують, у недостатній кількості. москва може не погодитись продовжити угоду про український експорт після кінця листопада. Наразі угода, що почала діяти з початку серпня, укладена на 120 днів.

Українські Національні Новини

Політика