v-oon-viznali-genotsidni-namiri-proti-narodu-rokhindzha-u-myanmi

В ООН визнали "геноцидні наміри" проти народу рохінджа у М’янмі

 • 10381 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Військові М’янми вчиняли масові вбивства та групові зґвалтування щодо мусульманського народу рохінджа з “геноцидними намірами”, а головнокомандувач та п’ять генералів армії М’янми повинні бути притягнуті до відповідальності за організацію найтяжчих злочинів. Про це заявили слідчі Організації Об’єднаних націй в понеділок, передає УНН з посиланням на Reuters.

Згідно з останньою доповіддю ООН, цивільний уряд, очолюваний державною радницею Аун Сан Су Чжі, дозволив пропаганду ненависті, знищив документацію і не зміг захистити меншини від злочинів проти людяності та військових злочинів армією в штатах Ракхін, Качін і Шан.

При цьому уряд "сприяв вчиненню особливо важких злочинів", говориться в доповіді.

Рік тому повстанці у М'янмі здійснили напади на близько 30 поліцейських постів. У відповідь військові почали масштабну операцію в штаті Ракхайн в М'янмі, де тільки за перший місяць 6700 рохінджа були вбиті після початку операції.

У звіті ООН зазначено, що військові дії, які включають в себе спалювання сіл, були "надзвичайно непропорційними до реальних загроз безпеці".

Зазначимо, журналісти Reuters Ва Лон і Кьяу Со О, які першими розповіли про злочини армії М'янми над народом рохінджа, більше півроку перебувають за ґратами за звинуваченням у порушенні закону країни щодо державної таємниці.

Як повідомляв УНН, суд у М'янмі винесе рішення у справі двох журналістів Reuters 3 вересня.

Українські Національні Новини

Новини Світу