v-oon-zaklikayut-vladu-shri-lanki-ne-dopustiti-pomsti-v-krayini

В ООН закликають владу Шрі-Ланки не допустити помсти в країні

 • 9822 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. "Великодні теракти" в Шрі-Ланці - величезне потрясіння для країни, яка пережила 30-річну громадянську війну. Сьогодні в суспільстві панує шок і гнів. Якщо не вжити своєчасних заходів, то все це може перерости в акти помсти. Про це в інтерв'ю Службі новин ООН заявила Координатор ООН в Шрі-Ланці Хана Сінгер, передає УНН.

"Так, ми побоюємося, що скорбота і гнів можуть перерости в ненависть і помсту. Я побоююся, що можуть постраждати окремі групи населення. Я маю на увазі окремі громади на місцях ...", - сказала представник ООН.

Вона підкреслила, що релігійні лідери різних віросповідань закликають всіх до стриманості і спокою. Громади мусульман пропонують свою допомогу постраждалим, але сьогодні вони живуть в страху.

Як повідомляв УНН, вісім вибухів, по три з яких - у церквах і фешенебельних готелях, відбулися в католицький Великдень, 21 квітня, в Шрі-Ланці, деякі з них, за словами чиновників, були атаками терористів-смертників, розраховані на те, щоб була максимальна кількість жертв серед віруючих, які відвідували великодні богослужіння. Загинули щонайменше 359 осіб.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибухи в Шрі-Ланці.

Українські Національні Новини

Новини Світу