v-oon-zasudili-praktiku-d-lnr-schodo-30-dennogo-trimannya-pid-vartoyu

В ООН засудили практику "Д/ЛНР" щодо 30-денного тримання під вартою

 • 6331 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. На цивільне населення територій сходу України, окупованих бойовиками, продовжує поширюватися дія свавільних рішень, запроваджених з порушенням законодавства України і її Конституції, зокрема, практика 30-денного тримання під вартою. Про це заявила голова моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер під час брифінгу у Києві, передає кореспондент УНН.

Так, Моніторингова місія ООН з прав людини продовжила роботу на території, яка контролюється самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР", незважаючи на обмеження їх діяльності, зазначила Фрейзер. За її словами, деякі з основних висновків моніторингової місії ООН щодо ситуації з правами людини по інший бік лінії зіткнення наступні: на цивільне населення продовжує поширюватися дія свавільних рішень і структур, запроваджених у порушення законодавства України і її Конституції.

"Продовжуються системні посягання на права людини, як-от практика 30-денного тримання під вартою, яка є рівносильною триманню під вартою без зв’язку з зовнішнім світом. Ми ще раз наголошуємо на необхідності регулярного, безперешкодного і конфіденційного доступу міжнародних спостерігачів до затриманих як істотної гарантії захисту", - сказала Фрейзер.

Вона також зазначила, що громадянський простір на територіях, які контролюються самопроголошеними "Л/ДНР", залишається вкрай обмеженим.

"Люди не можуть повністю здійснювати своє право на свободу думки та вираження поглядів, свободу мирних зібрань, об'єднання і свободу релігії віросповідання", - додала вона.

Нагадаємо, за 3 місяці моніторингова місія ООН з прав людини задокументувала 172 порушення прав людини по обидві сторони лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ООН, минулого року на Донбасі загинуло 55 мирних жителів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП