v-oon-zayavili-scho-agresiya-rosiyi-proti-ukrayini-zagrozhuye-svitoviy-bezpetsi

В ООН заявили, що агресія Росії проти України загрожує світовій безпеці

 • 13962 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Агресія Росії проти суверенітету і територіальної цілісності України є прямою загрозою міжнародній безпеці. Відповідну заяву зробила постійний представник Польщі при ООН Кароліна Вронецка-Маєвська, передає УНН.

"Ми твердо віримо, що агресія Росії проти суверенітету і територіальної цілісності України є прямою загрозою міжнародному миру і безпеці", - сказала дипломат.

За її словами, підігрівання Росією напруженості на Донбасі залишається прямим викликом міжнародній безпеці.

"Міжнародне співтовариство не повинно ні приймати, ні визнавати такий каскад ігнорування основоположних принципів міжнародного права і має відповідно реагувати на неприйнятне і незаконне поводження Росії", - наголосила вона.

Вронецка-Маєвська зазначила, що, на тлі завтрашньої 5-ї річниці з дня аварії пасажирського лайнера рейса MH17, Польща віддає належне загиблим і запевняє їх сім'ї в тому, що буде підтримувати зусилля слідчих по встановленню правди, справедливості і відповідальності за збиття MH17.

"Ми хотіли б ще раз підкреслити незмінну підтримку Польщею незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - додала постпред.

Як повідомляв УНН, раніше в ЄС зробили заяву до річниці аварії MH17.

Українські Національні Новини

Політика