v-oos-pererakhuvali-tipi-rosiyskoyi-zbroyi-v-rukakh-boyovikiv-na-donbasi

В ООС перерахували типи російської зброї в руках бойовиків на Донбасі

 • 13043 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Бойовики на Донбасі використовують десятки типів озброєння російського виробництва, у тому числі новітні системи, які ще не прийняті на озброєння до Збройних сил Російської Федерації і проходять "випробування" на сході України. Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, про заявив командувач ООС Сергій Наєв, передає УНН.

"Зокрема, підтверджено, що з 2014 року й до сьогодні були передані танки модифікацій Т-72Б (зразок 1989 року), Т-72БА (1999 рік), Т-72Б3 (2011 рік), броньовані машини БТР-82А, БТР-80 та БМД-2, бронеавтомобілі "Рись", "Тигр" та "Мустанг". Криваві злочини на сході України окупанти вчиняли за допомогою реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч" і "Торнадо", артилерійських установок "Нона-К", "Піон", "Гвоздика", "Акація", "Гиацинт-Б", "Мста-Б" тощо", – сказав Наєв.

За його словами, також державний кордон України перетнули системи протиповітряної оборони Збройних сил Росії такі, як зенітні комплекси "Панцирь-С1" і "Стріла-10", локаційна станція "Каста-2Е2", переносний ракетний комплекс "Іва".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі знайшли новітню російську зброю

Крім цього, зазначив Наєв, противник активно застосовує засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати, міни та вибухові пристрої.

"Уся ця зброя путінського "військторгу" задокументована Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні. Як доказ 28 липня 2018 року безпілотником місії виявлено відразу чотири новітні російські комплекси радіоелектронної боротьби "Леер-3", "Красуха-2", "Билина" та спеціальний апарат для перешкод безпілотникам "Репелент-1". Дані зразки виготовлені у РФ упродовж останніх років, а деякі, наприклад, "Билина", взагалі має бути прийнятий на озброєння російської армії лише цього року після відповідних випробувань", - зауважив командувач ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі зафіксували ознаки використання забороненої лазерної зброї найманцями

Як бачимо, додав він, така "перевірка війною" проводиться на території незалежної України.

Як повідомляв УНН, сьогодні вранці під Авдіївкою український підрозділ відбив наступ диверсійної групи бойовиків і захоплено кулемет, який за своїм номером не стоїть на озброєнні ЗСУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП