v-op-rozpovily-chy-ne-pohirshylysia-vidnosyn-ukrainy-ta-ssha

В ОП розповіли, чи не погіршилися відносин України та США

 • 46259 переглядiв

Сполучені Штати залишаються найнадійнішим стратегічним партнером України, з постійним діалогом та різноманітною співпрацею між двома країнами з різних питань, включаючи військову допомогу, Саміт миру та майбутній саміт НАТО.

Відносини між Києвом та Вашингтоном лишаються стабільно партнерськими. США залишаються нашим найнадійнішим стратегічним партнером. Про це повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На запитання, чи відносини з Вашингтоном не погіршилися, вони лишаються стабільно партнерськими, Жовква відповів: "Безумовно. Відповідний діалог від президентів двох держав, до міністрів оборони, керівників Генштабів (відбувається – ред.). Керівник ОП Єрмак на постійному зв'язку з радником президента США з питань нацбезпеки  Джейком Салліваном. Відповідні зустрічі конгресменів тут в Києві, їхнє спілкування зі своїми колегами з парламенту триває".

У Білому домі відреагували на масовану атаку рф на енергетику України: закликали Конгрес ухвалити допомогу для надання більшої кількості ППО12.04.24, 09:02 • [views_0]

Він зазначив, що в України та США  дуже різноманітна співпраця.

"Вона до речі стосується не лише питання фінансування. Це не єдине питання яке є на порядку денному наших відносин. Позиція США важлива, як у питанні проведення Саміту миру, так й у питанні Саміту НАТО у липні. Тому по всім цим питанням ведемо постійний діалог. США залишаються нашим найнадійнішим стратегічним партнером", - розповів Жовква.

Доповнення

Віце-прем'єр-міністр України Ольга Стефанішина заявила, що ключові противники запрошення України до НАТО – це США та Німеччина.

Стефанішина також пояснила, що Україна та члени НАТО мають різне сприйняття самітів лідерів.

У березні вона зазначала, що США та Україна окремо готуються до Вашингтонського саміту.