v-opori-doslidyat-kontsert-organizovaniy-ribalkoyu-na-predmet-mozhlivogo-pidkupu-vibortsiv

В ОПОРІ дослідять концерт, організований Рибалкою, на предмет можливого підкупу виборців

 • 15001 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА вивчать деталі проведення концерту, організованого кандидатом в народні депутати Сергієм Рибалкою, на предмет можливого підкупу виборців. Про це в коментарі УНН повідомив координатор спостереження громадянської мережі "ОПОРА" за виборами в Луганській області Олексій Кормілецький.

Відзначимо, що днями, 1 липня, в місті Новодружеськ Луганської області Рибалка провів зустріч з виборцями. За підсумками зустрічі відбувся концерт, участь в якому взяли співачка Аліна Палій, і ще кілька вокалістів і музикантів.

Законодавство дозволяє проведення концертів, вистав, змагань під час виборчої кампанії, надав роз'яснення Кормілецький. Але в разі якщо кандидат або політична партія не самостійно організовує концерт, а просто роздає безкоштовні квитки на концерт, і в разі, якщо ринкова вартість цих квитків перевищує 59 грн - це може вважатися технологією непрямого підкупу виборців. І за це передбачена відповідальність, в тому числі - і кримінальна, каже експерт.

"Ми детально вивчимо, як проводився даний концерт, чи роздавали безкоштовні квитки. І в разі якщо у нас будуть факти, що підтверджують підкуп виборців кандидатом в депутати - ми звернемося в поліцію", - сказав Кормілецький.

Нагадаємо, Сергій Рибалка є чинним народним депутатом. На позачергових виборах до Верховної Ради політик балотуватиметься самовисуванцем, в Лисичанську, по 107-му округу.

Також нагадаємо, що українці розкритикували наміри радикала балотуватися по 107-му округу, припустивши, що Рибалка зробив ставку на Луганщину, тому що в Дніпрі його ніхто не підтримає.

Уточнимо, що після президентських виборів Рибалка створив в Раді міжфракційне об'єднання на підтримку Президента Володимира Зеленського. Однак, у штабі переможця президентських виборів від допомоги радикала поспішили відхреститися.

Українські Національні Новини

Політика