v-opori-rozpovili-yakimi-mayut-buti-rezultati-viboriv

В ОПОРІ розповіли, якими мають бути результати виборів

 • 10299 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. За паралельним підрахунком голосів, який проводили спостерігачі від Громадянської мережі ОПОРА, на виборах президента України Володимир Зеленський отримав 73,2% голосів, а Петро Порошенко - 24,3%. Про це повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Якщо ж говорити про дані паралельного підрахунку голосів, який відбувся завдяки репрезентативній вибірці, на якій працювали наші спостерігачі на всій території України, вони не є особливо унікальними станом на зараз. На нашу думку, результат виборів має на 99% відповідати таким даним: Володимир Зеленський, за нашими підрахунками, отримує 73,2%, а Петро Порошенко – 24,3%, 2,5% - це кількість бюлетенів, які визнані недійсними", - розповіла вона.

За її словами, похибка для недійсних бюлетенів складає 0,3 %, оскільки це паралельний підрахунок на основі вибірки, а не 100-відсоткове покриття всіх виборчих дільниць. Максимальна похибка для результатів двох кандидатів - 1,5 %.

Айвазовська також зазначила, що такий паралельний підрахунок голосів у першому турі виборів, 31 березня, був найбільш точним, у порівнянні з екзит-полами.

До слова, по всій території України працювало 200 довготермінових спостерігачів ОПОРИ, а в день виборів включно з дільничними виборчими комісіями майже 1, 5 тис. спостерігачів проводили паралельний підрахунок голосів та оцінювали, у цілому, хід прийому виборчої документації окружними виборчими комісіями.

Як повідомляв УНН, станом на 11:20 ЦВК уже опрацювала 97,04% електронних протоколів. Згідно з даними, за Володимира Зеленського віддали голоси 73,15%, а за Петра Порошенка — 24,52%. Окрім того 2,31% виборчих бюлетенів були визнані недійсними.

Українські Національні Новини

Політика