v-opori-zayavili-pro-neobkhidnist-reformi-protseduri-zmini-mistsya-golosuvannya

В ОПОРІ заявили про необхідність реформи процедури зміни місця голосування

 • 7298 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Процедуру зі зміною місця голосування, без зміни прописки потрібно удосконалювати. Про це під час прес-конференції щодо підсумків спостереження розповіла голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає УНН.

"Ми вважаємо, що потрібно удосконалювати процедуру й розвести ту категорію громадян, яка проживає не за місцем реєстрації, давши їм можливість змінити виборчу адресу на постійній основі і не звертатися напередодні кожного туру голосування чи президентських виборів, чи то напередодні парламентських виборів", - зазначила Айвазовська.

Додамо, що за словами глави мережі, громадянам, які на тимчасовій основі перебувають в інших населених пунктах, зокрема на парламентських або президентських виборах, необхідну залишати чинну процедуру, тим не менше, удосконаливши форму подання, для того, щоб громадяни не втрачали зайвий час.

Також, за словами Айвазовської, відділам веденню реєстру подавали заяви в електронний спосіб. Адже ті, не мають достатньої кількості працівників для оперативної роботи з тисячами звернень протягом однієї доби.

Нагадаємо, що місце голосування змінили 4884 виборців із окупованого Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство