v-opori-zayavili-pro-pidkup-vibortsiv-107-go-okrugu-z-boku-nardepa-ribalki

В ОПОРІ заявили про підкуп виборців 107-го округу з боку нардепа Рибалки

 • 10389 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. У Луганській області представники кандидата у народні депутати по 107-му округу Сергія Рибалки, під приводом формування "команди прихильників", пропонують виборцям надати свої анкетні дані, адреси проживання та контактні номери телефонів. Такі дії можуть розцінюватися як непрямий підкуп виборців. Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА, передає УНН.

"Під час неформальних бесід з містянами, волонтери зазначають, що ці списки також формуються "для надання допомоги" у сфері ЖКГ через звернення до народного депутата (на даний час Сергій Рибалка є чинним нардепом, обраним у 2014 році за списками Радикальної партії Олега Ляшка)", - пишуть у громадській мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОПОРІ назвали Рибалку головним "концертником" парламентських виборів

Крім того, представники Рибалки роздають агітаційні матеріли жителям округу. Агітаційні намети розташовані у Лисичанську, Попасній, Привіллі та Новодружеську.

"Крім того, сам кандидат у ЗМІ активно просуває медійний контент щодо своєї причетності та представників його команди до надання безкоштовної допомоги школам, спортклубам, відновлення та побудови дитячих майданчиків, а також відновлення доріг у місті Лисичанську.

Зокрема, до досягнень "Р команди #1978" відноситься благодійне відновлення крівлі середньої школи №25 у Новодружеську, завіз ґрунту до школи №8 Лисичанська, ремонти доріг у 41-му мікрорайоні та поблизу ринку і вокзалу Лисичанська, відкриття дитячих площадок на пляжі міста Попасна тощо", - розповіли в ОПОРІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОПОРІ дослідять концерт, організований Рибалкою, на предмет можливого підкупу виборців

Спостерігачі роз'яснили, що відповідно до ч. 1 ст. 68 Закону "Про вибори народних депутатів України" передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу.

"Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. В тому числі це може бути і проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати, а також оприлюднення інформації про таку підтримку, про що йдеться у п.7 ч. 2 ст. 68 Закону", - наголошують ОПОРІ.

При цьому, ч. 14 ст. 74 вказаного Закону забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, пишуть у громадській мережі.

"Така передвиборна агітація, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, може розцінюватися як непрямий підкуп виборців", - попередили в ОПОРІ.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала Рибалку кандидатом у народні депутати по 107-му виборчому округу із центром у місті Лисичанськ 21 червня.

Українці одразу ж розкритикували наміри політика балотуватися по 107-му округу, припустивши, що Рибалка зробив ставку на Луганщину, тому що в Дніпрі його ніхто не підтримає.

Шанси Рибалки на 107 округу розцінюються як дуже низькі. Незважаючи, на його активне "гречкосійство", люди голосувати за "парашутиста" не будуть, вважає голова Попаснянської районної державної адміністрації Сергій Шакун.

Українські Національні Новини

Політика