v-orlo-boyoviki-rozmischuyut-zaboronene-ozbroyennya-z-porushennyam-liniy-vidvedennya-oos

В ОРЛО бойовики розміщують заборонене озброєння з порушенням ліній відведення - ООС

 • 12118 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Збройні формування російської федерації продовжують порушувати "мінські домовленості", розміщуючи озброєння як з порушенням ліній відведення, так і за межами виділених місць зберігання. Про це повідомляє штаб ООС із посиланням Українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, передає УНН.

"У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 4 березня 2020 року оприлюднена інформація, що 2 березня БПЛА малого радіусу дії на тимчасово окупованій території Луганської області зафіксував 20 реактивних систем залпового вогню", - йдеться у повідомленні.

Подібні системи були виявлені біля населених пунктів Краснолуцький, Міусинськ, Садовий, Іванівка Луганської області.

За даними силовиків, зазначене озброєння було розміщене з порушенням ліній відведення.

Зазначається, що крім того, 2 березня БПЛА малого радіуса дії зафіксував 11 танків (Т-64Б/Т-64БМ – 8 од., Т-72 – 3 од.), 10 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122-мм) та 12 буксируваних гаубиць (Д-30 "Жаба", 122-мм) на полігоні біля населеного пункту Міусинськ, а 3 березня патруль Місії зафіксував 2 танки (Т-72) на полігоні біля населеного пункту Круглик. Зазначене озброєння було розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання.

Нагадаємо, 4 березня бойовики двічі обстріляли ділянки розведення №3, застосувавши стрілецьку зброю.

Українські Національні Новини

Політика