v-ostanniy-plenarniy-den-devyatoyi-sesiyi-rada-planuye-rozglyanuti-dva-zakonoproekti

В останній пленарний день дев'ятої сесії Рада планує розглянути два законопроекти

 • 9118 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Верховна Рада України планує сьогодні розглянути лише два законопроекти. Вони внесені до порядку денного та розміщені на сайті ВР, передає УНН.

Першим в порядку денному стоїть законопроект №4186Д, яким вносяться зміни в українське законодавство в частині забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді. Зокрема, документ передбачає звільнення від занять студенів вищих навчальних та учнів професійно-технічних закладів денної форми навчання, за умови, що вони беруть участь у всеукраїнських або міжнародних спортивних змаганнях.

Другим і останнім документом, який планують розглянути сьогодні народні депутати, є внесення змін до постанови Верховної Ради від 7 вересня 2016 року, якою парламент призначив 24 іменні стипендії для найталановитіших молодих учених. Нардепи хочуть виключити зі списку стипендіатів доктора технічних наук, професора Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Віталія Наумова, оскільки він звільнився з університету в жовтні 2016-го року.

Окрім цього, як йдеться в пояснювальній записці, виключення Наумова зі списку стипендіатів "забезпечить повернення до Державного бюджету України 24 тис. грн. невикористаної стипендії".

Сама постанова була зареєстрована ще у грудні 2016 року, проте більше двох років не розглядалась в парламенті.

До розгляду цих питань депутати перейдуть після години запитань до Уряду та оголошення депутатських запитів. Сьогодні останній пленарний день засідань дев'ятої сесії восьмого скликання Верховної Ради України. Наступна, десята сесія розпочнеться 5 лютого 2019 року.

Як повідомляв УНН, Рада планує розглянути понад 120 законопроектів за три дні. 

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила постанову №9419, якою затвердила календарний план проведення наступної десятої сесії парламенту.

Українські Національні Новини

Політика