v-pitanni-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-nischo-ne-zalishitsya-ostoron-premyer-britaniyi

"В питанні військової допомоги Україні ніщо не залишиться осторонь" - прем'єр Британії

 • 670337 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна готова розглядати пропозиції щодо різних видів озброєння в питанні військової допомоги Україні. Про це інформує УНН з посиланням на спільну пресконференцію прем'єра та президента України Володимира Зеленського.

Цитата

"Коли справа доходить до військової допомоги Україні, ніщо не залишається осторонь. Все тому, що ми сповнені рішучості гарантувати, що народ президента (України Володимира Зеленського, - ред.) зможе перемогти російську агресію. І ми підкріпили свої слова діями", - сказав прем'єр.

Деталі

За його словами, Велика Британія стала найбільшим донором військового обладнання для України після США у 2022-му, а також першою країною G7, яка оголосила про передачу танків Києву. Сунак зазначив, що Лондон допоміг очолити "міжнародну розмову", яка призвела до того, що інші країни надали Україні основні бойові танки.

"Коли ми говоримо про бойові літаки, звичайно, що вони є частиною розмови з президентом. І ми обговорювали це сьогодні, і раніше теж. І саме тому, ми оголосили сьогодні, що навчатимемо українські Повітряні сили за стандартами НАТО. Це є першим кроком у можливості забезпечити передову авіацію", - наголосив він.

Сунак зауважив, що процес надання Україні бойових літаків "займає деякий час", додавши, що він розпочався сьогодні. 

Нагадаємо

Велика Британія розширила місію з навчання бійців ЗСУ, зокрема впровадити навчання для пілотів винищувачів та морських піхотинців.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС оголосив конференцію донорів для Сирії та Туреччини

     • 662384 переглядiв