v-plani-vidnovlennya-ukrayini-peredbacheno-rozshirennya-instrumentiv-kredituvannya

В Плані відновлення України передбачено розширення інструментів кредитування

 • 142499 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. План відновлення України передбачає розширення інструментів кредитування. Про це в своєму Телеграм-каналі повідомив секретар Нацради з відновлення України від наслідків війни, нардеп Данило Гетманцев, передає УНН.

Деталі

Нардеп повідомив, що План передбачає, зокрема, подальшу модернізація програми «5-7-9%» для цілей малого та середнього бізнесу (розширення переліку суб’єктів підприємництва, на яких не поширюється обмеження щодо її надання; вдосконалення механізму надання державних гарантій МСБ).

«Надання державної портфельної гарантії на 100% покриття кредиту на відновлення основних засобів;

  • кредитне стимулювання впровадження цифрових технологій у діяльність підприємств та установ;
  • розширення програм кредитування й страхування експорту;
  • пільгове кредитування інноваційних напрямів розвитку;
  • надання безвідсоткових кредитів для будівництва/модернізації переробних потужностей під зобов'язання виходу з продукцією на зовнішні ринки та створення нових робочих місць», - повідомив Гетманцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні планують створити Національний банк розвитку: як він функціонуватиме

Нагадаємо

4 – 5 липня у швейцарському Лугано відбулася конференція з питань відновлення України. Українська делегація представила проект відповідного плану та бачення повоєнного розвитку країни.

У декларації за підсумками конференції глави держав та урядів зобов'язалися підтримувати Україну на її шляху відновлення. Створюється координаційна платформа для підготовки та реалізації плану відновлення та розвитку країни. Відновлення відбуватиметься з урахуванням перспектив євроінтеграції України.

Українські Національні Новини

Політика